Odsouzení z Věznice Všehrdy fotili s fotografem Jindřichem Štreitem
Rozprava s kaplankou. Foto: VS ČR
Chomutov

Všehrdy - Na krátkou pracovní návštěvu zavítal dne 30. června do věznice na Chomutovsku známý fotograf, český dokumentarista, vysokoškolský pedagog, kurátor a organizátor kulturního života prof. Mgr. Jindřich Štreit, v doprovodu předsedy vězeňské duchovenské péče Pavla Zvolánka a PhDr. Moniky Nové, profesorky Univerzity Karlovy.

Nejprve se naši hosté setkali s ředitelem věznice plk. Mgr. Alexandrem Vidlákem, 1. zástupcem plk. Bc. Miroslavem Fousem a s paní kaplankou Mgr. Monikou Černou, kterým přiblížili fotografický projekt, jehož součástí budou i snímky odsouzených pořízené ve Věznici Všehrdy při duchovním setkání. Druhá část návštěvy pak byla věnována fotografování skupiny vybraných odsouzených, mladistvých i dospělých mužů na ubytovnách a ve vězeňské kapli.

Pořízené fotografie budou součástí připravované výstavy s názvem „Ze tmy do světla“ a přiblíží veřejnosti nejen svět za mřížemi, ale i práci odborných zaměstnanců kaplanů s vězněnými osobami. Výstava bude pro veřejnost zahájena od 19. srpna v galerijních prostorách Staroměstské radnice v Praze a potrvá do 29. září 2020.

Jindřich Štreit se věnuje v poslední době převážně dokumentování života různých sociálních skupin, například o drogově závislých, vězních nebo lidech bez domova. Vydal 37 knih, snad nejúspěšnější kniha Kde domov můj získala 1. cenu v evropské soutěži a 1. cenu v soutěži Nejkrásnější kniha v roce 2017. Měl více jak 1400 samostatných výstav u nás i v zahraničí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru