Alkohol i drogy za volantem, nepřipoutaní řidiči! Takhle dopadl první prázdninový víkend na chomutovských silnicích
2x foto: Policie ČR
Chomutov

Chomutovsko - V pátek na Chomutovsku odstartovala první etapa celorepublikové dopravně bezpečnostní akce „Prázdniny“.

Policisté v souvislosti se začínajícími letními prázdninami a tím i zvýšením provozu zintenzivňují silniční kontroly a snaží se tak ovlivnit nekázeň některých účastníků silničního provozu a zvýšit tím bezpečnost na našich silnicích.

Chomutovští policisté se v průběhu pátku a soboty zaměřili zejména na kontroly dodržování způsobu jízdy, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí, telefonování za jízdy, technický stav motorových vozidel, kontrolu dodržování pravidel silničního provozu na železničních přejezdech a kontrolu dodržování zákazu požívání alkoholu a jiných návykových látek řidiči a cyklisty.

Hlídky v rámci této akce zastavily více než sto vozidel, porušení předpisů bylo zjištěno u čtyřiceti z nich. "Nejčastějším prohřeškem bylo nepoužití bezpečnostních pásů (17), nepoužití zádržného systému při přepravě dítěte pak bylo zjištěno dvakrát. Častěji se také vyskytoval nevyhovující technický stav vozidla (7).

Požití alkoholických nápojů bylo zjištěno jedenkrát, stejně jako užití jiných návykových látek. Tento přestupek byl oznámen příslušnému správnímu orgánu, zbylých 39 přestupků bylo vyřešeno uložením pokut v celkové výši 13.300 korun," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

3006kontrola2

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru