Jeden kradl, tři hlídali. Partička zlodějů vysála z nákladního auta naftu za téměř šest tisíc
Ilustrační foto, zdroj: Policie ČR
Chomutov

Chomutovsko - Z krádeže motorové nafty, k níž mělo dojít v Klášterci nad Ohří, byli obviněni čtyři muži ve věku 24, 26, 29 a 30 let, všichni z Lounska.

K odcizení nafty mělo dojít v polovině ledna v nočních hodinách. Z nákladního automobilu zn. DAF zaparkovaného v ulici Pražská bylo odčerpáno 180 litrů motorové nafty v hodnotě přibližně 5.700 korun.

Podle kadaňských kriminalistů se krádeže měli dopustit společně čtyři mladí muži, z nichž jeden se měl dostat do palivové nádrže nákladního vozidla, odtud čerpat naftu do kanystru a posléze přelévat do přistaveného vozidla. Ostatní měli hlídat okolí, aby dotyčného při činu nikdo nepřistihl.

Dva z obviněných (24,29) se jednání měli dopustit i přesto, že byli v nedávné době pro majetkový trestný čin odsouzeni, proto jim nyní může hrozit až tříletý trest odnětí svobody. Muže ve věku 26 a 30 let by soud v případě uznání viny za krádež mohl v krajním případě poslat za mříže až na dva roky.

Vyšetřování probíhá na svobodě.

(MG)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru