Vybrané stromy v Chomutově nechá město ošetřit postřikem proti napadení klíněnkou
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutov - Odbor životního prostředí ve spolupráci s technickými službami provede ošetření kůry jírovců maďalů proti klíněnce jírovcové chemickým přípravkem Karate od čtvrtka 9. dubna (v závislosti na počasí) a opakovaně po cca 10 dnech.

Zmíněný chemický přípravek je běžným zahradnickým insekticidem k hubení savého a žravého hmyzu a má zamezit na kmeni se shromažďujícím klíněnkám ke kladení vajíček první generace. Chemické ošetření není bezpodmínečně nutné pro přežití stromů, a proto nebude prováděno celoplošně, pouze u přísně vybraných jedinců, například významné solitéry ve špatném zdravotním stavu, stromy vystavené extrémní zátěži či zvlášť významné stromy z hlediska estetického.

V Chomutově ošetření bude provedeno u jírovců maďalů v parcích, podél Chomutovky a v aleji v ulici Nádražní.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru