V Chomutově odložili podnikatelům a živnostníkům splatnost nájemného o tři měsíce
ilustrační foto
Chomutov

Chomutov – Rada města rozhodla o prodloužení splatnosti nájemného v nebytových prostorách, které jsou v majetku města Chomutova a společnosti Chomutovská bytová.

„Podnikatelé, kteří museli své provozovny z nařízení vlády uzavřít, si mohou splacení nájemného za měsíce březen a duben zatím odložit o tři měsíce. Rozhodnutí o odložení plateb je momentálně nejrychlejší opatření ve prospěch podnikatelů a živnostníků, které v tento okamžik můžeme udělat. Velmi pravděpodobně nebude konečné, ale i my musíme vyčkat na způsob kompenzací od státu,“ uvedl Marek Hrabáč, primátor statutárního města Chomutova.

Rada města rozhodla o prodloužení splatnosti nájemného a pachtovného o 3 měsíce, splatného v měsíci březnu a dubnu 2020, za užívání prostor ve vlastnictví statutárního města Chomutova přenechaných do užívání fyzickým či právnickým osobám, které ke dni 13. března 2020 provozovaly v provozovnách umístěných v těchto prostorách živnost a zároveň na základě Usnesení Vlády České republiky ze dne 14. března 2020 číslo 211 o přijetí krizového opatření přerušily v provozovnách dle písmene a) provoz.

Stejným způsobem bude ke svým nájemcům z řad podnikatelů a živnostníků přistupovat také Chomutovská bytová, a.s.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru