Strážníci v Klášterci kontrolují nošení roušek. V době nouzového stavu také zachránili lidský život
ilustrační foto
Chomutov

Město Klášterec nad Ohří - Město Klášterec nad Ohří děkuje strážníkům městské policie za záchranu života a její kontrolní činnost v době epidemie.

Ředitel kadaňské nemocnice, MUDr. Bc. Petr Hossner MBA, vyjádřil poděkování za zásah městské policie v Klášterci nad Ohří, která svým operativně rychlým postupem přispěla k ošetření pacienta a s velkou pravděpodobností i k záchraně jeho života.

Ve čtvrtek 19. března během noční služby byl na centrálních operačních sálech chirurgickým týmem operován pacient s masivním krvácením po poranění z pořezaného skla. Dle informace od ošetřujících lékařů byl prvotní zásah strážníků a ošetření poranění, které vedlo ke zmírnění masivního krvácení, rozhodující. Po operaci v nemocnici v Kadani byl pacient přeložen vzhledem k závažnosti poranění na vyšší pracoviště do Ústí nad Labem.

V souvislosti s vládními opatřeními na ochranu obyvatel před COVID 19 spolupůsobí městská policie Klášterec nad Ohří spolu s Policií ČR při kontrole jejich dodržování. Občany, kteří nemají nasazenou ochranu obličeje, vyzvou, aby si obličej zakryli. Strážníci městské policie mohou řešit neuposlechnutí výzvy. Pokud strážník osobu vyzve a ta si roušku odmítne nasadit, postupuje městská policie podle zákona – věc oznamuje správnímu orgánu.

Toto porušení řeší jako přestupek správní orgány, hygienická stanice a obec s rozšířenou působností. V současné době mají připraveno 5 oznámení správnímu orgánu o podezření z přestupku u osob, které pokyn nerespektovaly a odmítly nosit roušku.

Nošení roušek a jiná opatření (např. vymezení prodejní doby pro důchodce a mnoho dalších) městská policie kontroluje, řeší, ale není v silách strážníků být na všech místech ve městě současně.

Městská policie Klášterec tímto děkuje všem občanům, kteří jsou zodpovědní a vyhlášená nařízení dodržují. Pokud má občan za to, že někdo porušuje opatření vlády, má se na strážníky obrátit.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru