Chomutovský zoopark podpořil sbírku na pomoc zvířatům v Austrálii
Zoopark Chomutov poskytl ve prospěch sbírky také reklamní prostor na lavičkách v centru města. Foto: Zoopark Chomutov
Chomutov

Chomutov - Přes třináct milionů korun už lidé poslali na účet veřejné sbírky, která má za cíl pomoci zvířatům v požáry postižené Austrálii. Vyhlásila ji na začátku ledna pražská zoo a zapojili se do ní i pracovníci Zooparku Chomutov.

Podle ředitelky Věry Fryčové bylo připojení ke sbírce samozřejmostí. „Žádná zoologická zahrada není jen atrakcí, i my v zooparku každý den přispíváme třeba jen malinkým dílkem k ochraně zvířat v globálním měřítku. Takže i když je Austrálie na opačné straně planety, situace tam nám není lhostejná,“ dodává k pohnutkám.

Sama na konto peníze poslala a zaměstnance zooparku na sbírku upozornila prosbou na výplatních páskách. „Nechtěla jsem nikoho nutit ani stanovovat částku. Ale vím, že mnozí přispěli, se zvířaty pracují každý den a zprávy z Austrálie byly často děsivé,“ dodává ředitelka.

K tomu organizace poskytla ve prospěch sbírky svůj reklamní prostor a nechala vytvořit deset polepů na lavičky v centru města. Na něm lidé najdou výzvu k pomoci i číslo účtu.

Sbírku vyhlásila Zoo Praha 6. ledna, o víkendu už bylo na účet zasláno skoro 13,5 milionu korun. Organizátoři už postupně potřebné částky posílají přímo do konkrétních zařízení u protinožců. Přes jeden a půl milionu putovalo například do Zoos Victoria na péči o postižená zvířata a jejich případný návrat do přírody. Stejnou částku už obdržela také Adelaide Zoo, konkrétně pro svou veterinární kliniku a na péči o postižené koaly z několik oblastí.

Devastující požáry trvající několik měsíců sežehly především v jihovýchodní části Austrálie obrovské území. O život přišly desítky lidí a vědci z univerzity v Sydney uvádějí, že zahynula zřejmě miliarda savců, ptáků a plazů.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru