ilustrační foto
Chomutov

Chomutov - Včera (pondělí  6. ledna) pozdě odpoledne byli policisté přivoláni k požáru v panelovém domě v jedné z chomutovských ulic. Podle dosud zjištěných informací měl požár vzniknout při manipulaci s otevřeným ohněm, konkrétně zapalováním svíček na vánočním stromku v jednom z bytů.

Následný požár v pokoji museli uhasit přivolaní hasiči. "Oheň se naštěstí nerozšířil, došlo však k zakouření chodby panelového domu. Proto museli hasiči společně s policisty evakuovat z domu šestnáct lidí, tři obyvatele odvezla sanitka do nemocnice na ošetření. Podle prvotních informací naštěstí žádná z osob neutrpěla vážnější zranění," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská. Finanční škoda vzniklá v důsledku požáru zatím nebyla vyčíslena.

Shodou okolností před několika dny, v závěru roku 2019, došlo ve stejném panelovém domě dokonce k výbuchu. Ten měl být pro změnu důsledkem manipulace se zábavní pyrotechnikou.

"Mimo jiné při něm došlo k vysklení okna jednoho z bytů a také k menšímu požáru, který přivolaní hasiči uhasili. I při této události na místě kromě policistů a hasičů zasahovali i zdravotníci," pokračuje Miroslava Glogovská. Ti museli jednu osobu s vážným zraněním převézt do nemocnice. Ke zranění jiných osob nedošlo. Škoda byla předběžně odhadnuta na 40 tisíc korun.

Oba případy policisté prověřují pro podezření z trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti. Za jeho spáchání hrozí u soudu v případě prokázání viny až dvouletý trest odnětí svobody.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru