Nenaletěli jste mu? Podvodník vybíral po Chomutově peníze na dobročinné účely
Foto: MěP Chomutov
Chomutov

Chomutov - Při pěší kontrolní činnosti narazili chomutovští strážníci na muže, který vybíral od kolemjdoucích peněžní dary na sbírku pro jeden ze spolků z Hradce Králové. Tento muž byl hlídkou vyzván k prokázání totožnosti a k předložení potřebných dokladů pro možnost získávání těchto peněžitých příspěvků.

Ačkoli mu to zákon ukládá, nedokázal doložit veškeré potřebné dokumenty, navíc na pokladničce byla pečeť pochybného vzhledu, což muž přičítal špatnému počasí, a zámek na ní byl otevřený. Dále se strážníci spojili s odborem ekonomiky, kde jim úřednice potvrdila, že nemá žádné informace o oznámení tohoto spolku, které by umožňovalo vykonávat tuto činnost na území města Chomutova. Tím nebyla splněna oznamovací povinnost, za což nese odpovědnost předseda spolku. Možné porušení ustanovení bude dále prošetřovat a řešit příslušný správní orgán chomutovského magistrátu. O případu informovali chomutovští strážníci na svém facebooku.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru