Chomutovské Vánoce začaly. Strom a výzdoba svítí. Foto: Oldřich Hájek
Chomutov

Chomutov – Rozsvícení vánočního stromu na náměstí 1. máje odstartovalo v neděli v podvečer Chomutovské Vánoce. Potrvají celých čtyřiadvacet dní.

Hudební vystoupení obstaral místní sbor COMODO a hlavní pěvecká hvězda Josef Vojtek, který před mnoha tisíci lidí představil několik písní z muzikálů. Po rozsvícení stromu potom vánoční atmosféru doplnil velký ohňostroj.

Vánoční tržiště bude otevřeno každý den od 1. do 24. prosince, a to v rozmezí od 9 do 19 hodin mimo Štědrý den, kdy budou stánky otevřeny od 11 do 15 hodin. „Trh na náměstí 1. máje je tvořen 22 stánky s vánočním zbožím a dobrotami od místních prodejců, ale také Ježíškovou poštou, ve které si mohou malí i velcí nechat potvrdit svá psaní Ježíškovi. Tento stánek bude navíc doplněn o vánoční zboží a upomínkové předměty města,“ uvedla Silvie Škubová z odboru vnějších vztahů, která Chomutovské Vánoce zajišťuje.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=3nfSd3olxCU

Na každou adventní neděli je připraven program v centru města a v průběhu týdne bude Vánoční trh doplněn o bohatý program ve vánočním stanu ve spodní části náměstí. „První prosincovou neděli odstartujeme adventní čas koncertem a rozsvícením vánočního stromu, další týden navštíví Chomutov nejpopulárnější dětská kapela Čiperkové, která vystoupí v neděli 8. prosince od 15 hodin v Městské sportovní hale. Vstupenky je možné zakoupit v městském informačním centru. Při třetím adventu proběhne na náměstí od 14 do 16 hodin program pro celou rodinu s názvem Andělské Vánoce. A při posledním adventním víkendu bude park u radnice zaslíben Vánočnímu kapříkování. Malý rybí trh bude otevřen v sobotu i v neděli od 11 do 17 hodin a kromě her a ochutnávek nejrůznější kapřích pokrmů se mohou návštěvníci těšit na umění sochařů, kteří budou sochat ryby z ledu,“ vysvětlila Škubová.

Foto

Ve třetím prosincovém týdnu ve dnech od 17. do 21. prosince vyroste před radnicí všemi očekávaný Vánoční kopec. „Každý rok se snažíme, abychom lidem v tento čas plný shonu dělali radost maličkostmi, a letos to bude opět osvědčený kopec sněhu, na kterém se vyřádí nejen děti, ale i jejich rodiče. K dispozici budou i kluzáky, takže není potřeba nosit si vlastní,“ doplnila Šťastná.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru