Hygiena nařídila likvidaci jídla v kadaňské restauraci Švejk. Proč?
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Kadaň - Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje (dále jen KHS) provedla v úterý 26. listopadu státní zdravotní dozor v provozovně stravovacích služeb Švejk restaurant U Věžičky, která sídlí na adrese Poštovní 741 v Kadani. Jedná se o restauraci s výrobou hotových a minutkových pokrmů.

V průběhu šetření bylo zjištěno, že se v chladicím zařízení uchovávaly zchlazené pokrmy, které nebyly značeny datem výroby a spotřeby, byly zchlazeny v nekontrolovaném režimu a část z nich (rýže, brambory, špagety) jevily podle hygieniků smyslové změny.

"Byla nařízena likvidace všech zchlazených pokrmů, které nebylo možné považovat za bezpečné a které mohly poškodit zdraví spotřebitelů. Způsob a provedení likvidace doložila provozovatelka osobně na KHS. Za zjištěné nedostatky jí byl uložen finanční postih," stojí ve zprávě krajských hygieniků.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru