Jeden řidič podnapilý, dva pod vlivem drog! Takhle dopadla další dopravní akce na našich silnicích
Policejní akce zaměřená na nákladní dopravu. Foto: Policie ČR
Chomutov

Ústecký kraj - Dopravně bezpečnostní akce zaměřená zejména na kontrolu nákladní a autobusové dopravy probíhala v pondělí v Ústeckém kraji. Policisté se zaměřili hlavně na dodržování dob řízení a odpočinku, kontrolu předepsaných dokladů, technického stavu vozidel, dodržování dohody ADR apod.

Policisté v průběhu akce zkontrolovali 118 vozidel a zjistili celkem 61 dopravní přestupek. Řidičům za tyto přestupky uložili 52 blokových pokut v celkové výši 26 500 korun. Správním orgánům obcí bylo oznámeno 9 závažnějších přestupků.

"Nejčastějším prohřeškem byl nevyhovující technický stav vozidel, a to v 19 případech. Nepoužití bezpečnostních pásů zjistili policisté v 10 případech a nepoužití zádržného systému v 1 případě. V 7 případech policisté pokutovali rychlou jízdu. Po požití alkoholických nápojů usedl za volant 1 řidič, u 2 řidičů byl pozitivní test na návykovou látku. V 5 případech nedodrželi řidiči bezpečnostní přestávky a doby jízdy. Porušení silničního zákona řešili policisté ve 3 případech," uvedla krajská policejní mluvčí Šárka Poláčková.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru