Milé gesto: Jirkov vyhlásil sbírku pro pana Milana. Po vážné nemoci ho čeká nákladná operace
Město Jirkov vyhlásilo veřejnou sbírku, jejíž výtěžek bude použit na léčbu čtyřicetiletého výtvarníka Milana Tótha z Chomutova. Foto: město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Město Jirkov vyhlásilo veřejnou sbírku, jejíž výtěžek bude použit na léčbu čtyřicetiletého výtvarníka Milana Tótha z Chomutova. Milan Tóth prodělal koncem října 2017 cévní mozkovou příhodu a dodnes se potýká s jejími následky. V listopadu ho čeká nákladná operace v zahraničí - transplantace kmenových buněk a následná rehabilitace.

Milan Tóth, otec od rodiny, maluje a kreslí od dětství. Základům se učil od svých rodičů a následně v Základní umělecké škole Chomutov pod vedením akademického malíře Kamila Sopka. Je častým návštěvníkem jirkovské Galerie i Červeného Hrádku, kde svá díla také vystavoval. Malování je jeho koníčkem a zároveň i terapií, obzvláště v těchto dnech... Ač je původně pravák, dnes své obrazy kreslí nebo maluje levou rukou.

O povolení konání sbírky rozhodl Krajský úřad Ústeckého kraje. Finančním darem na transparentní účet 123-382370217/0100 mohou od 2. října přispět na léčbu Milana Tótha občané, podniky i další subjekty. Příspěvek je také možné složit v hotovosti na podatelně Městského úřadu v Jirkově, kde je pro tento účel instalována kasička.

Pokud dárce souhlasí, aby jeho jméno bylo zveřejněno v seznamu dárců a bude požadovat potvrzení o vkladu do veřejné sbírky pro daňové účely odečtu hodnoty daru, musí uvést do kolonky variabilního symbolu právnická osoba své IČ a fyzická osoba své jméno a datum narození. Bližší informace o sbírce podá Markéta Houdková, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., tel. 474 616 481.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru