VIDEO: Kriminalisté zadrželi falešného obchodníka s drahými kovy z Chomutova, našli i zbraně a střelivo
Zajištěná bedna se střelivem. Foto: Policie ČR
Chomutov

Karlovy Vary, Chomutov - Ve středu kriminalisté z odboru hospodářské kriminality v Karlových Varech zadrželi 30letého muže z Chomutovska. Ten má mít na svědomí podvodné jednání se způsobenou škodou v celkové výši přes pět milionů korun.

"Zadržený muž měl v několika případech převzít od 43letého muže finanční hotovost pod záminkou fiktivní společné investice. Ta měla spočívat v nákupu šperků a při jejich následném prodeji také zisk pro obě strany. Jednalo se o diamanty, jantar a různé další drahé kovy. Muž si získal důvěru poškozeného svým profesionálním vystupováním a ukázkou propagačních materiálů, které utvrzovaly v tom, že se jedná o profesionálního obchodníka. K společné investici však nedošlo. Obchodník žádné šperky nezakoupil a finanční prostředky poškozenému nevrátil," uvedla policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

https://www.youtube.com/watch?v=ebiBQeZcKiE

Během středečního dne probíhaly domovní prohlídky a prohlídky jiných prostor a pozemků, při kterých kriminalisté zajistili střelné zbraně a střelivo. Následně krajští kriminalisté zahájili trestní stíhání 30letého muže a obvinili jej ze spáchání zvlášť závažného zločinu Podvod. Během dnešního dne vyšetřovatel podá podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Na rozhodnutí soudu si počká v policejní cele. V případě prokázání viny hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na deset let.

V rámci prověřování případu kriminalisté zjistili, že se muž měl obdobné trestné činnosti dopustit také na dalším místě v České republice. Není tedy vyloučeno, že tímto způsobem mohl vylákat finanční hotovost i z dalších osob. Toto bude předmětem dalšího vyšetřování.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru