Další dopravní akce na Chomutovsku. Policisté rozdávali motorkářům lékárničky, padaly i pokuty
Foto: Policie ČR
Chomutov

Chomutovsko - V pondělí se na Chomutovsku uskutečnila krajská dopravně bezpečnostní akce zaměřená zejména na kontrolu dodržování pravidel silničního provozu ze strany motocyklistů a dodržování obecně platných ustanovení dle zákona č. 361/2000 Sb., o silničním provozu.

V rámci prevence směřující ke zvyšování bezpečnosti silničního provozu se akce účastnila kromě příslušníků dopravního inspektorátu i jejich kolegyně z oddělení tisku a prevence. Ta kontrolovaným řidičům rozdávala reflexní prvky, motocyklisté dostali navíc motolékárničky.

"Zkontrolováno bylo celkem 21 vozidel, z toho 5 motorkářů. V sedmi případech zjistili policisté spáchání přestupku. Protiprávní jednání jednoho z řidičů spočívající v jízdě pod vlivem alkoholu bylo oznámeno správnímu orgánu, zbývajících šest přestupků bylo vyřešeno příkazem na místě v celkové výši 1.900 korun," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Nejčastějším prohřeškem byl nevyhovující technický stav vozidla (3x). Další přestupky spočívaly v nesprávném způsobu jízdy (1x), držení telefonu v ruce při řízení motorového vozidla (1x) a u jednoho z motocyklistů bylo zjištěno, že si za jízdy nechránil zrak.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru