S létem přibývá vloupaček do bytů a domů. Nepříjemný návrat z dovolené zažila rodina z Klášterce
ilustrační foto
Chomutov

Okres Chomutov - Policie se v letním období setkává s případy vloupání do bytů a domů. Souvisí to také s tím, že lidé odjíždějí na dovolené a jejich obydlí jsou tak snadnějším terčem pro případné zloděje.

V uplynulých dnech bylo na policii v Klášterci nad Ohří oznámeno vloupání do bytu. Neznámý pachatel využil nepřítomnosti uživatelů bytu, kteří byli na dovolené, vnikl oknem dovnitř a odcizil zde různou elektroniku, šperky, sběratelské mince a další věci. Podle majitelů tím způsobil škodu převyšující 36 tisíc korun. Další případ vloupání se stal v malé obci na Chomutovsku. Tam neznámý pachatel vnikl do domu, v němž probíhá rekonstrukce. Dům prohledal a odcizil oblečení, obuv, hračky, vysavač a další věci v celkové hodnotě téměř 34 tisíc korun.

Policie ČR ve spolupráci s Ministerstvem vnitra ČR v loňském roce připravila projekt „Zabezpečte se, chraňte majetek sobě i svým sousedům“. Jeho cílem je probudit u majitelů domů a bytů zodpovědnost k vlastnímu majetku a zájem o jeho zabezpečování, ale také zvýšit zájem o dění v bezprostředním okolí.

Projekt ukazuje a doporučuje občanům správná řešení zabezpečení jejich majetku tak, aby bylo sníženo riziko překonání překážek bránících vloupání a případní pachatelé aby byli odrazeni od napadení objektu. Podrobné informace jsou občanům k dispozici v mobilní aplikaci „Zabezpečte se“ dostupné v App Store či na Google Play, na sociálních a webových portálech Policie ČR a spolupracujících subjektů.

Letos se Česká republika připojila k iniciativě Evropské sítě prevence kriminality, která zavedla tzv. „Evropský den proti vloupání do obydlí“. Termín tohoto dne byl stanoven na 19. června. Současně byla spuštěna mediální kampaň, která se zaměřuje na informování veřejnosti o zabezpečení majetku před odjezdem na dovolenou. Na internetových stránkách http://www.stopvloupani.cz jsou dostupné užitečné rady a tipy, jak svůj majetek co nejlépe zabezpečit.

(MG)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru