Bary, garáže, autobazar. Dvojice zlodějů řádila tento měsíc v Kadani
Policie před chomutovským okresním soudem. Ilustrační foto
Chomutov

Chomuto - Šest případů červnových vloupání se po několika dnech od jejich spáchání podařilo objasnit kadaňským kriminalistům ve spolupráci s policisty z obvodního oddělení v Kadani. Podle zjištění policistů se v průběhu měsíce června měli dva mladíci společně vloupat do několika různých objektů v Kadani.

Předmětem jejich zájmu byly zejména bary, restaurace, garáže, ale i autobazar. "V těchto místech měli dotyční odcizit finanční hotovost, alkohol, nanuky, limonády, mobilní telefon, litá kola i s pneumatikami, dron, klíče od vozidel a další věci. Kromě toho se měli v jednom z objektů pokusit vniknout i do trezoru s větším finančním obnosem, což se jim však nepodařilo. Škodu měli mladí muži způsobit nejen odcizením uvedených věcí, ale i poškozením objektů, do nichž se měli vloupat. Celková škoda byla předběžně vyčíslena na více než 120 tisíc korun," popisuje chomutovská policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Kromě popsaného společného jednání se jeden z obviněných sám měl dopustit i dalšího vloupání do baru v Kadani. K tomuto mělo dojít začátkem prosince loňského roku. Také zde se dotyčný měl kromě finanční hotovosti zaměřit i na lihoviny a cukrovinky. Více než 15 tisíc korun má činit škoda, kterou zde měl mladík způsobit odcizením věcí a poškozením okna.

"Oba mladí muži si již vyslechli obvinění pro trestné činy krádeže a poškození cizí věci a k jednání se doznali. U staršího z nich vyšetřovatel podal podnět ke vzetí do vazby. S ním se státní zástupce i soudce ztotožnili a dotyčný byl již převezen do vazební věznice," dodala mluvčí policistů.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru