Na WC bez problémů. Toalety na veřejných místech v Chomutově dostaly eurozámky. Klíče od nich získají handicapovaní lidé
Speciální klíč si mohou lidé vyzvednout na magistrátu. Zdroj: město Chomutov
Chomutov

Chomutov – Město Chomutov se může nově pyšnit více než desítkou míst osazených takzvaným eurozámkem. Ten umožňuje důstojnou dostupnost sociálních a technických zařízení - například výtahy, svislé a schodišťové plošiny nebo veřejné toalety - handicapovaným a nemocným lidem.

„Euroklíč, který umožní snadné používání těchto zařízení, může zdarma získat každý držitel průkazů TP, ZTP a ZTP/P, držitel WC karty, diabetik, stomik, onkologický pacient, člověk trpící roztroušenou sklerózou, Parkinsonovou chorobou nebo nespecifickými střevními a močovými dysfunkcemi,“ přiblížil náměstek primátora města Chomutova Milan Märc.

Zmíněné skupiny lidí potřebují ke své hygieně vybavené a dostatečně čisté prostředí, čehož někdy nelze u běžných veřejných toalet docílit. Eurozámek taktéž brání zneužívání WC nežádoucími skupinami lidi, jako jsou vandalové nebo narkomani.

Euroklíč si lidé mohou vyzvednout na odboru sociálních věcí v kanceláři č. 126 na chomutovském magistrátu. Pro jeho získání je nutné předložit občanský průkaz a průkaz TP, ZTP, ZTP/P či WC kartu, případně umožnit nahlédnutí do lékařské zprávy, která dokládá výše uvedené onemocnění. Žadatel rovněž musí mít trvalý pobyt v Chomutově nebo v obcích spadajících do městského obvodu Chomutov. První fázi bude k dispozici 50 klíčů.

Euroklíč si mohou dlouhodobě zapůjčit i rodiče dětí do tří let prostřednictvím Sítě pro rodinu.

Euroklíč je navíc možné použít v řadě evropských zemí, v České republice je již osazeno více než 1 500 eurozámků.

V Chomutově budou k dispozici veřejné toalety opatřené eurozámkem od 1. června. 

Místa, kde najdete WC s eurozámkem

Magistrát statutárního města Chomutova, Zborovská 4602

Rocknet aréna - zimní stadion

Kamencové jezero (recepce a solárium),

Hypermarket Globus Chomutov

OC Chomutovka

OC Central Chomutov

Zoopark Chomutov

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru