Dvě jirkovské mateřinky navštívil preventista strážníků
Děti se seznámily i s vybavením strážníka. Prohlédly si teleskopický obušek, stavěcí terč, slzotvorný sprej i policejní pouta.   Zdroj: město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Do dvou jirkovských mateřských školek - Srdíčko a Klubíčko - zavítal v květnu preventista jirkovských strážníků. V mateřinkách pak přednášel o prevenci kriminality. Akce byla samozřejmě přizpůsobena věku malých posluchačů.

Děti se nejprve seznámily s vybavením strážníka, kdy viděly teleskopický obušek, stavěcí terč, slzotvorný sprej a policejní pouta, která si vyzkoušely i nasazením na ruce. Pro udržení pozornosti si preventista připravil pro děti také pohybové básničky s dopravní tématikou, které se moc líbily.

Preventista též děti “zkoušel”, zda znají své jméno a bydliště pro případ, že by se ztratily rodičům.

Na konci přednášky si děti postupně prohlédly služební vozidlo, ve kterém si vyzkoušely komunikaci přes vysílačku a mohly si i zablikat modrým majáčkem.

1605straznik1

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru