Krajské zdravotní se daří. Co nového chystá letos v naší nemocnici?
Vedení Krajské zdravotní hodnotí činnost společnosti. Foto: Oldřich Hájek
Chomutov

Ústecký kraj – Krajská zdravotní vloni hospodařila se ziskem ve všech svých pěti nemocnicích v Ústeckém kraji. O pozitivní finanční situaci i výhledu na letošní rok informovalo vedení společnosti v pátek novináře na tiskové konferenci v Ústí nad Labem.

Výsledkem hospodaření společnosti za rok 2016 je zisk ve výši 6,6 milionu korun. „Krajská zdravotní vykazuje kladné hospodaření poslední tři roky,“ připomněl generální ředitel Petr Fiala. Společnost, jejím jediným akcionářem je Ústecký kraj a která zahrnuje nemocnice v Ústí nad Labem, Děčíně, Teplicích, Mostě a Chomutově, letos oslaví deset let fungování. Finanční plán počítá i na letošek se ziskovým hospodařením. "Oficiálně bych chtěl poděkovat ředitelům nemocnic za výsledky v roce 2016," vzkázal předseda představenstva Jiří Novák.

Do investičních aktivit letos Krajská zdravotní zapojí 851,5 milionu korun. „Významné investice jsou plánovány do všech pěti nemocnic,“ poznamenal předseda představenstva Jiří Novák. Velké stavby pro letošní rok také společnost oficiálně představila novinářům. O jednotlivých projektech se hovořilo už dříve. Přinášíme vám přehled toho nejdůležitějšího, co se letos v nemocnicích chystá.

Nemocnice Chomutov

3103nemoccv

V chomutovské nemocnici se chystá stavba urgentního příjmu a propojovací chodby. Foto: KZ

V chomutovské nemocnici bude vybudován nový stravovací provoz (odhadní cena 60 mil. Kč vč. DPH). Otevřeno bude nové mamografické centrum (cena z VZ 8.349 mil. Kč. vč. DPH), největší v Ústeckém kraji. Momentálně probíhají také větší stavební úpravy spojené s pořízením nového přístroje pro magnetickou rezonanci (cena z VZ 8.775 mil. Kč vč. DPH) a je připravován projekt výstavby zřízení urgentního příjmu (1. etapa - dle propočtu 76 mil. Kč vč. DPH), a propojovací chodby mezi nemocničními pavilony.

Nemocnice Most

3103nemocmost

Nové fasády se dočká plicní pavilon. Foto: KZ

V mostecké nemocnici momentálně probíhá výstavba nového velkokapacitního parkoviště za pavilonem B (cena z VZ 6.750 mil. Kč vč. DPH), prakticky dokončena je výstavba oddělení Následné intenzivní péče a Dlouhodobé intenzivní a ošetřovatelské péče (cena z VZ 16.782 mil. Kč vč. DPH). To se bude nacházet v budově B. „V kraji takováto lůžka prakticky nejsou, půjde o velmi důležité oddělení,“ poznamenal předseda představenstva Jiří Novák. Proběhne přestěhování nemocniční lékárny do nových – zrekonstruovaných prostor (projektová cena 3 412 200 Kč vč. DPH - stavební část). Najdete ji tam, kde dříve bývala kartotéka. Velkou investicí bude také zateplení plicního pavilonu (projektová cena 20.3 mil. Kč vč. DPH) a zahájena bude rekonstrukce dětského a dorostového oddělení.

Nemocnice Děčín

3103nemocdecin

Vizualizace proměn v děčínské nemocnici. Foto: KZ

Proběhne rekonstrukce největšího pavilonu I - interních oborů, se zateplením a výměnou dveří a oken včetně dílčích vnitřních úprav (cena dle VZ 27.041 tis. Kč vč. DPH), spojených mj. také s plánovanou přístavbou objektu pro instalaci magnetické rezonance a umístění nového vestibulu (za předpokládanou cenu 24.856 tis. Kč vč. DPH). Probíhá příprava projektové dokumentace pro výstavbu nových operačních sálů a urgentního příjmu (rozpočet dle studie 242 mil. Kč vč. DPH).

Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem

3103nemocusti

Vizualizace dětského pavilonu v ústecké nemocnici. Foto: KZ

Rekonstrukce dětského pavilonu D, kdy kromě zateplení a výměny dveří a oken, bude pavilon opatřen nástavbou celého nového nadzemního podlaží (projektová cena 77 mil. Kč vč. DPH). Ústecká onkologie V Podhájí získá novou zateplenou fasádu s novými okny, v areálu bude zřízena nemocniční lékárna (vše za 16.916 tis. Kč vč. DPH). Rekonstrukcí prochází v roce 2017 onkologický stacionář (za 7.040 tis. Kč vč. DPH) a rekonstrukcí v roce 2018 projde také parkoviště (předpokládaná cena 2.400 tis. Kč vč. DPH).

Nemocnice Teplice

3103nemocteplice

Teplická nemocnice dostane nové operační sály a urgentní příjem. Foto: KZ

V teplické nemocnici bude zahájena výstavba nového pavilonu se čtyřmi operačními sály a sterilizací (projektová cena 216.818.332 Kč vč. DPH), souběžně bude zahájena výstavba nízkoprahového urgentního příjmu (15.814.392,22 Kč vč. DPH).

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru