Obyvatele sídlišť Na Borku, SNP a Mládežnická čeká rušné jaro. Okolí domů jim rozkopou plynaři
Rozkopané budou hlavně trasy podél panelových domů. Někde budou zavřené chodníky. Zdroj: facebook města Jirkov
Chomutov

Jirkov – Obyvatele jirkovských sídlišť Na Borku, SNP a Mládežnická čeká v následujících téměř třech měsících stavební ruch a několik uzavírek. Před jejich domy bude od dubna do poloviny června probíhat rekonstrukce plynovodu.

Místní si přitom v poslední době stavebního ruchu užili dost. Před třemi lety se tu ve velkém rekonstruovaly domy i veřejná prostranství v rámci revitalizace sídlišť. „Tehdy jsme samozřejmě správce sítí oslovili, aby se do případných rekonstrukcí mohli pustit společně s námi. Zřejmě ale měli jiný harmonogram,“ dodává k tomu vedoucí odboru majetku a útvaru investic jirkovské radnice Milan Reiner.

Obyvatelé sídlišť se musí připravit na stavební ruch a několik uzavírek. „Výkopy povedeme většinou v zeleni, ale někde musíme zasáhnout do chodníku,,“ omlouvá se předem Jiří Koreš ze stavební firmy, která bude rekonstrukci provádět. Týká se to hlavně chodníku v ulici SNP, který bude zavřený celý.

V místech, kde bude rekonstrukce chodníky křížit, je výměna potrubí naplánovaná takzvaným protlakem, tedy pod zemí. Místo rozkopaného chodníku pak musí firma po skončení prací vybudovat nový.

Rekontrukce plynovodu včetně přípojek k panelovým domům je plánovaná od začátku dubna do poloviny června. Dělníci vymění stovky metrů trubek. Ty současné jsou přes třicet let staré, zrezlé a plyn z nich na mnoha místech uniká.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru