A je to tady. Navrhněte, do čeho má Jirkov investovat milion. Čas máte do konce dubna
Ilustrační foto
Chomutov

Jirkov - Město Jirkov spustilo projekt s pracovním názvem Jirkované sobě. Jde o zkušební verzi obdoby tzv. participativního rozpočtu, který lidem umožní rozhodnout alespoň o části veřejných výdajů, konkrétně budou moci navrhnout investice, které zlepší žití v okolí jejich bydliště. V prvním ročníku se bude rozdělovat milion korun.

Máte nápad, kam by město mělo směřovat vyčleněný milion? Víte o projektu, který vylepší veřejné prostranství nebo veřejnou budovu? Něco, co zlepší žití v okolí vašeho bydliště? Může se jednat třeba o novou lavičku, venkovní cvičební stroje, knihobudku a další. Pokud ano, zapojte se do projektu Jirkované sobě, podrobnosti a formuláře k vyplnění naleznete na webových stránkách Jirkova v záložce městský úřad - žádosti a formuláře.

Občané mohou své návrhy, které jsou limitované maximální částkou 400 tisíc korun, podávat do konce dubna. Pak bude radnice vyhodnocovat, zda jsou navržené projekty realizovatelné. Následně ještě proběhne veřejné projednání, na němž podavatel svůj návrh představí ostatním a bude se o něm hlasovat. I hlasování o návrhu bude jak elektronickou, tak písemnou formou. Každý z hlasujících bude mít možnost dát svému projektu nanejvýše dva hlasy.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru