Začaly první práce na obchvatu Chomutova. Stavba za půl miliardy vyvede tranzitní dopravu z centra města a uleví Otvicím
Dělníci se nejprve pustili do kácení stromů. Zdroj: facebook/obec Otvice
Chomutov

Chomutovsko – U Chomutova začaly první přípravné práce na dlouho očekávaném obchvatu Chomutova. Stavba za více než půl miliardy korun uleví Otvicím a vyvede tranzitní dopravu z centra Chomutova. O začátku velké investiční akce informovala obec Otvice.

Stavba, která se pracovně nazývá "Nová komunikace u města Chomutova", byla zahájena od dopravních podniků. Dělníci se nejprve pustili do kácení stromů a mýcení křovin v profilu nové komunikace západně od obce Otvice. Zároveň se první bagr zakousl do zeminy, kde je upravován terén pro zařízení staveniště.

Stavba byla zahájena ve směru od Dopravních podniků měst Chomutova a Jirkova a během několika dní se dělníci posunou i směrem k samotné obci Otvice. Vedle kácení stromů je zde čeká také demolice starých nevyužívaných budov a zbořeniště bývalé stodoly.

1302Otvice3

S končící zimou se pak naplno rozběhnou nejen přípravné práce, ale i stavba samotná. Nová silnice bude v blízkosti Otvic procházet okolo rybníka a vodárenské věže směrem k železniční trati v místě odbočky "Dolní rybník". Železniční trať překlene nová komunikace přes mostní estakádu, která bude pokračovat okolo dopravního podniku směrem k mimoúrovňovému křížení na silnici I/13 u chomutovského sídliště Zahradní. Opačným směrem k sídlišti Zadní Vinohrady povede trasa nové silnice přes stávající pole k zadní bráně společnosti Sandvik a dále pak směrem k centru Chomutova.

O stavbě nového obchvatu Chomutova jsme psali také zde:

{article Smlouvy byly podepsány. Chomutov se dočká obchvatu}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru