Jak v Chomutově uhradit nově zavedený poplatek za odpad? Jde to třemi způsoby
Ilustrační foto
Chomutov

Chomutov – V Chomutově se od letošního roku znovu zavádí poplatek za odpad. Radnice v této souvislosti proto informuje, jak lze poplatek město uhradit.

Poplatek za odpad ve výši 500 korun ročně za osobu mohou Chomutované zaplatit třemi různými způsoby. První a zároveň nejjednodušší variantou je platba prostřednictvím sdruženého inkasa SIPO. Další možností je převod peněz z účtu. Poslední variantou pak uhrazení v pokladně magistrátu.

„Jelikož je poplatníkem každý občan Chomutova, a to bez rozdílu věku, nemusejí lidé vyplňovat žádná přiznání ani ohlášení k poplatku. Prosíme ale všechny občany, aby nahlásili změnu své kontaktní adresy či spojovacího čísla SIPO, pokud byly změněny. Nahlásit je třeba také nové členy rodiny, za které dříve neplatili,“ uvedl ekonom města Jan Mareš.

Jestliže občané platili prostřednictvím inkasa už v minulosti, nemusejí se teď o nic starat. Město má uchovanou databázi a veškeré potřebné podklady dodá přímo České poště. Pro účely platby převodem z účtu je na webových stránkách města dostupný generátor variabilních symbolů, který Vám po zadání rodného čísla osoby, za kterou chcete odvést platbu, sdělí přidělený variabilní symbol.

Každý občan má svůj variabilní symbol unikátní. Pokud chce za všechny členy domácnosti odvést poplatek jeden člen rodiny, musí do zprávy pro příjemce zadat variabilní symboly všech zbylých členů domácnosti. Popřípadě musí plátce za domácnost odeslat informaci na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., tím zaregistruje osoby, za něž bude poplatek odvádět a následně může platit za celou domácnost pouze pod jeho variabilním symbolem.

Při bezhotovostním způsobu platby si však poplatníci musejí aktuální výši sazby poplatku a termíny splatnosti hlídat sami.

Poplatek se může hradit i ve splátkách

Poplatek je splatný pololetně ve dvou splátkách ve výši 250 korun. První část musí být uhrazena do konce dubna, druhá pak do posledního října. Pokud si potřebuje poplatník či domácnost rozdělit poplatek na více malých částek, tak samozřejmě může, musí si ale pohlídat, aby byl k datu splatnosti uhrazen celý poplatek.

Má-li například čtyřčlenná domácnost platit ročně 2 000 korun, má možnost si upravit platby rozdílně, například na 4 čtvrtletní splátky po 500 korunách (např. v lednu, dubnu, červenci a září) nebo platit v měsících leden až říjen měsíčně 200 korun.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru