Je tu útlum provozu vlaků, studujte pečlivě poznámky v jízdním řádu
Provoz vlaků bude utlumen. Ilustrační foto: ČD / Michal Málek
Chomutov

ČR - V pondělí 24. prosince budou jezdit spoje Českých drah jako ve svátek a tradičně jako každý rok bude okolo 18. až 19. hodiny postupně provoz většiny regionálních i některých dálkových vlaků utlumen.

Většina regionálních vlaků, která jede po šesté hodině večer, má v jízdním řádu poznámku, že nejede na Štědrý den. Týká se to spojů po celé České republice. Ve večerních hodinách nepojede ani řada vnitrostátních rychlíků, například poslední rychlík z Prahy hlavního nádraží do Českých Budějovic odjede v 19:31. Omezené budou i jízdy některých dřívějších spojů. Na Štědrý den tak nepojedou např. rychlík Vltava v 18:31 ani Jižní expres v 19:01. Podobná situace je i v dalších směrech, když např. poslední vlak do Plzně a Chebu odjede z Prahy v 18:45 a do Ústí nad Labem v 18:51.

V úterý 25. prosince pojedou vlaky také podle svátečních jízdních řádů, klasický sváteční provoz však začne o něco později až mezi šestou a sedmou hodinou ráno. Podle svátečních jízdních řádů pojedou vlaky ČD také 26. prosince na 2. svátek vánoční.

V průběhu vánočních prázdnin ve dnech 27. a 28. prosince bude z důvodu nižší poptávky po cestování omezen provoz některých spojů. Konkrétní údaje o omezení jednotlivých vlaků jsou uvedeny v jízdních řádech.

„Cestující žádáme, aby v knižních jízdních řádech věnovali zvýšenou pozornost údajům u čísla vlaku, kde jsou informace o vánočních omezeních, např. inverzní údaj 10 označuje vlaky, které nejedou 24. a 31. prosince, číslice 11 označuje vlaky, které nejedou 25. prosince a 1. ledna, číslice 16 označuje vlaky, které nejedou 24. prosince, nebo poznámka 18 označující vlaky, které jedou v pracovní dny vyjma období od 27. prosince do 2. ledna atp. Podobná omezení ve sváteční dny avizují i další inverzní číslice např. 12, 13, 14, 20, 24 a další. Aktuální informace o jízdě vlaků na konci roku jsou uvedené i v internetových vyhledávačích spojení,“ uvádějí České dráhy v tiskové zprávě.

Podobná omezení dopravy jako během Vánočních svátků se uskuteční také na Silvestra 31. prosince večer a u ranních spojů na Nový rok 1. ledna 2019. Běžný denní provoz bude na mnoha linkách ukončován mezi 18. a 19. hodinou a běžný rozsah ranního provozu na Nový rok začne až mezi šestou a sedmou hodinou ranní.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru