Chomutov - Je to novodobá vánoční tradice a v naší republice je plně pod patronací skautů. Letos k nám do republiky přijede potřicáté, v Chomutově bude autobus jezdit už podeváté.

„Pro skauty je Betlémské světlo symbolem míru, přátelství a klidu a jsem moc rád, že právě tento symbol můžeme o Vánocích přinášet lidem do jejich domovů,“ popisuje smysl akce pro skauty jejich starosta Josef Výprachtický. „Je zajímavé, že tento symbol vnímají nejen lidé, spojení s nějakou křesťanskou církví, ale i lidé, kteří jsou nevěřící nebo kteří stojí mimo křesťanské církve“ - to jsou zase slova biskupa Václava Malého.

Zkrátka a dobře – Betlémské světlo je pro všechny… Mít doma Betlémský plamínek a nenechat ho zhasnout po dlouhé cestě, znamená stát se součástí nekonečného řetězu domovů propojených symbolem naděje a poselství vánočních svátků.

Kde a kdy ho najdete

Občanům Chomutova přivezou Betlémské světlo opět zdejší skauti historickým autobusem Škoda 706 RTO v neděli 23. prosince. Autobus vyjede z areálu dopravního podniku v doprovodu městské policie v 16:00 a jeho první zastávkou bude v 16:05 Písečná - zdravotní středisko ve směru na Jirkov. Doba pobytu je 10 minut, poté přejede na zastávku Zahradní II., kde postojí od 16:20 do 16:25.

Další zastávka je Kamenná - od 16:28 do 16:38. Následuje Kundratická – 16:42 – 16:52. Následně autobus projede ulicemi Březenecká, Moravská, Blatenská a Kostnická do ulice Havlíčkovy, kde bude stát od 17:00 do 17:15 před ZŠ Duhová cesta.

Posledním stanovištěm bude chomutovské náměstí 1. máje – v době od 17:25 do 18:00. Upozorňujeme, že autobus je určen jen pro organizátory a nebude vozit žádné zájemce o svezení.

1712rto2

Betlémský autobus bude ale doprovázen – také již historickým – Adventním autobusem Karosa B 732, který naopak lidi vozit bude.

A kam si tedy můžete v tento den pro své světýlko přijít? Předně na zastávky Betlémského autobusu, které byly popsány výše. Dále to bude v Chomutově v Havlíčkově ulici před ZŠ Duhová cesta ve stanu s výstavkou betlémů – časové rozmezí 16:45 – 17:15.

Na náměstí 1. máje bude stát skautský podsadový stan, ve kterém si rovněž můžete světýlko zapálit, a to v době od 16 do 18 hodin. Doporučujeme přinést si vlastní svíčku nebo lucernu, těm kdo jí mít nebudou, mohou skauti nabídnout čajovou svíčku a kelímek na její ukrytí. Staňte se i vy poslem pokoje a přineste si toto světlo domů, případně jej předejte jako dar lidem ve svém okolí a zapojte je tak do velké rodiny lidí dobré vůle.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru