Chomutov - Sleva, Sale, Výprodej. 30, 50, 75 procent. V Chomutově je v plném proudu povánoční slevová mánie. Elektronika, oblečení, obuv, parfémy, hry. Hodně věcí se dá pořídit výhodněji než před svátky.

3012slevy

Obchody začaly nabízet slevy. Foto: Olga Markuzziová

Od prvního dne po svátcích jsou obchodní centra, supermarkety i jednotlivé obchody pod vyšším náporem zákazníků než obvykle. Vše má ale své ale. Česká obchodní inspekce radí, aby lidé byli při nákupu zboží v akci opatrní a cenu zboží v regále a u kasy si kontrolovali.

Láká elektronika, oblečení i kosmetika

Slevové akce nechybějí snad v žádném obchodě s oblečením či obuví. „Povánoční výprodeje u nás až do -60% zahájeny!" informuje Kenvelo. Drogerie i supermarkety zase vyprodávají dárkové balíčky zejména s kosmetikou, dají se pořídit zhruba s třicetiprocentní slevou. Slevy nasadily i obchody s hračkami.

Lidé okukují například zlevněnou elektroniku. Výprodeje se budou v Datartu i letos týkat tisíce produktů napříč celým sortimentem od mobilních telefonů, příslušenství, malých kuchyňských spotřebičů až po velké spotřebiče a televize. „Vánoční výprodeje potrvají do poloviny ledna. Zákazníci, kteří najdou pod stromečkem dárkovou kartu Datart, ji mohou v rámci výprodejů velmi dobře zhodnotit," říká mluvčí Datartu Iva Pavlousková.

Pozor, nabádá inspekce

Česká obchodní inspekce kontroluje nabídku a prodej výrobků za akční ceny a výrobky ze sezónních slev v průběhu celého roku. Ve 3. čtvrtletí 2016 provedli inspektoři na celém území České republiky 933 kontrol. Z toho k porušení zákona došlo v 394 případech, což je 42 procent. Ve srovnání s 2. čtvrtletím 2016, kdy prodejci porušili právní předpisy téměř v téměř 48 procentech kontrol, lze říci, že došlo k mírnému zlepšení. Stále však výsledky kontrol ukazují, že řada prodejců zákon nedodržuje, a tak ve 3. čtvrtletí bylo uloženo 343 pokut v celkové výši 3 885 000 korun.

V Ústeckém a Libereckém kraji provedli inspektoři 213 kontrol, kde v sedmdesáti případech zjistili nějaké pochybení, což je třetina kontrol.

Inspekce uvádí, že „vzhledem ke stále vysokému počtu zjištění (42,23%) porušení obecně závazných právních předpisů probíhají kontroly slevových akcí celoročně a to nejen v obchodních řetězcích a obchodních centrech, ale i v menších provozovnách. Jedná se především o nedostatečné poskytování informací o cenách prodávaných výrobků a nabízených služeb. ČOI bude i nadále v této kontrolní činnosti pokračovat."

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru