Chomutov – Již po osmé organizují letos chomutovští skauti spolu se členy Muzea československého opevnění na Kočičáku silvestrovský výšlap k vojenské pevnosti na vrchu Kočičák. Tentokrát bude tato netradiční akce spojena se soutěží o největší jednohubku.

3012bungr

Vojenská pevnost. Fotografie z loňského ročníku výšlapu na Kočičák. 

Výšlap na Kočičák není organizovaný. Každý, kdo se ho zúčastní, musí ale k opevnění dorazit mezi 10.00 až 15.00 hodinou. Na vrcholu na všechny čeká občerstvení ve vojenském hangáru nebo si mohou opéct buřta. K mání budou i utopenci nebo chleba se sádlem a cibulí. Každý účastník ještě dostane pamětní lístek a pamětní razítko.

Samozřejmě bude otevřené a osvětlené i muzeum v bunkru, přístupné budou i okolní pevnůstky. Kdo bude mít zájem, může projít celou naučnou stezku kolem opevnění.

Letos organizátoři zpestřili akci soutěží o největší silvestrovskou jednohubku, která má navíc symbolizovat skauting nebo vojenství. Přinesené jednohubky se budou odkládat na určeném místě a ve 13:00 hodin se sejde odborná porota a vyhodnotí vítěze, kterého odmění lahví šampaňského.

Takhle to vypadalo na Kočičáku loni na Silvestra 

[article]4390[/article]

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru