Skákací panák, skok do dálky nebo piškvorky. Jirkovské chodníky zkrášlí jednoduchá hřiště
Foto: město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Skákací panák, měřený skok do dálky, piškvorky... Jirkov se rozhodl využít takzvaných Her na chodník a objednal šablony, podle kterých je může na volné plochy namalovat.

"Hry na chodník mohou doplnit volné plochy na sídlištích, kde nejsou žádná dětská hřiště," říká Vladimíra Brzáková z odboru majetku města a útvaru investic. Jak dodala, několik míst a lokalit už město vytipovaných má, ale uvítá i návrhy od občanů. Nemusí jít nutně přímo o chodníky, ale třeba volné betonové či asfaltové plácky, kde si děti hrají.

"Pokud víte o nějaké vhodném místě, pište na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. My poté zaslané návrhy probereme, zhodnotíme a zvážíme, zda je místo vhodné na realizaci," pokračuje Vladimíra Brzáková. S malováním se musí počkat na příhodné počasí. Nesmí být méně jako 10 stupňů Celsia a především nesmí pršet.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru