Jirkov - Svou již 44. koncertní sezónu zahájí Kruh přátel hudby Jirkov říjnovým koncertem, na němž vystoupí jeden z nejprestižnějších komorních souborů, Smetanovo trio. Soubor slaví velké úspěchy doma i v zahraničí, kde prezentuje české muzikantství a hudbu českých skladatelů.

V současné době hraje trio ve složení Jitka Čechová – klavír, Radim Kresta – housle a Jan Páleníček – violoncello.

Všichni jsou jak vynikající sólisté, kteří virtuózně ovládají své nástroje, tak vynikající komorní hráči, kteří se báječně sešli v muzikantském cítění. Odborná kritika oceňuje výjimečné sólistické kvality, brilantní techniku, dynamičnost hry a perfektní souhru. Krom koncertní činnosti Smetanovo trio natočilo také celou řadu CD u domácích i zahraničních společností, což mu přineslo mnoho prestižních ocenění.

To poslední bylo v r. 2017 od BBC Music Magazine Awards v oblasti komorní hudby, za soubornou nahrávku trií B. Martinů, v celosvětovém hlasování o nejlepší komorní CD roku.

Jedinečnou příležitostí poslechnout si tento vynikající soubor bude koncert v úterý 16. října 2018 od 18.30 hod. v koncertním sále Základní umělecké školy v Jirkově. V programu zazní díla S. Rachmaninova, A. Dvořáka a jirkovskou premiéru bude mít Trio č.3 A. Zemlinského.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru