Nechranice - Vykoupat se v současném teplém počasí ve vodní nádrži Nechranice přestává být dobrý nápad. Ve vodě jsou tam sinice.

Nechranice u hráze. Foto: Oldřich Hájek

Oznámilo to Povodí Ohře, které vzhledem k teplému počasí pokračuje ve sledování kvality koupacích vod. "Poslední rozbor z Nechranické nádrže ovšem ukázal neradostné výsledky. Mikroskopický obraz ukazuje na vysoký obsah sinic ve vodě. Tento rozvoj sinic je ovšem na konci srpna každoročně takřka pravidelným jevem," uvedl v pátek mluvčí státního podniku Jan Svejkovský.

Podle vyhlášky Ministerstva zdravotnictví a metodického pokynu hlavního hygienika, vlastním rozborem vody a s přihlédnutím k dalším okolnostem zjištěným na lokalitě není voda vhodná ke koupání, dodal mluvčí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru