Nové chodníky, parkoviště i úprava zeleně. Jirkov plánuje revitalizovat náves Červeného Hrádku
Náves uprostřed Červeného Hrádku čeká revitalizace. Foto Josef Dušek
Chomutov

Jirkov - Jedním z velkých projektů, které letos zadalo město k vypracování, je revitalizace návsi v části Červený Hrádek. Kompletní dokumentace včetně stavebního povolení by měla být hotová v létě příštího roku.

Město má v plánu revitalizovat veřejné prostranství na návsi a rekonstruovat navazující komunikace, a to včetně vybudování nových chodníků, parkovacích míst, autobusové zastávky bez přístřešku, kontejnerových stání pro tříděný odpad a velkokapacitního kontejneru. „Chodníky a parkovací místa budou ze zámkové dlažby,“ upřesnila Martina Cermanová z odboru majetku města a útvaru investic.
Jak podotkl starosta Jirkova Radek Štejnar, důležité bude také důkladné odvodnění, protože při větších deštích zatéká voda lidem do dvorků.

Součástí akce bude také instalace nového veřejného osvětlení s LED světly, rekonstrukce kašny v parčíku, úprava veřejné zeleně a nový mobiliář (lavičky, odpadkové koše). Zrekonstruuje se rovněž stávající chodník k autobusovému přístřešku.

Město chce investiční akcí pozvednout úroveň návsi a nahradit nevyhovující komunikace, veřejnou zeleň a osvětlení. Náklady budou známy až po dokončení projektu. O jeho zařazení do seznamu investičních akcí pak budou rozhodovat zastupitelé.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru