Extrémní sucho zastavilo v Chomutově seče trávy, na trávníky přesto útočí plevele
Tráva kvůli suchu neroste, přesto se na trávnících objevují traktůrky se sekačkami. Likvidují totiž plevele.
Chomutov

Chomutov - Tropické počasí, které trápí Česko téměř celé prázdniny, způsobilo usychání trávního porostu. “Letos jsme stihli ukončit druhou etapu sečí. Třetí byla hotova na větší části města, když jsme sekání trávy, která kvůli suchu přestala růst, zastavili,” říká ředitel Technických služeb města Chomutova Zbyněk Koblížek.

I přesto se na trávnících objevují traktůrky se sekačkami i pracovníci technických služeb s motorovými kosami. “Suchu odolávají plevele, které se množí. Příkladem může být vojtěška, šťovík či řebříček obecný,” říká vedoucí provozovny veřejné zeleně Daniel Voborník. Proto jsou travnaté plochy stále pod kontrolou a mechanizace i pracovníci technických služeb likvidují pravidelně přemnožený plevel.

Za normálního počasí mají seče svůj harmonogram. Během roku posekají technické služby jednotlivé úseky zhruba čtyřikrát, záleží na počasí. Na seči se podílí z technických služeb dvacet až pětadvacet pracovníků, kterým v práci pomáhá technika.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru