Chomutov - Rozhodnutí představenstva o pětiprocentním zvýšení mzdových tarifů a změně nástupní mzdy pro střední zdravotnický personál společně s dalšími mzdovými opatřeními představuje plánované zvýšení osobních nákladů zaměstnanců pěti nemocnic Krajské zdravotní v roce 2016 o 9,4% oproti plánovaným nákladům v roce 2015.

Ilustrační foto: Krajská zdravotní

Předpokládané zvýšení navazuje na významný růst osobních nákladů v tomto roce, kdy bylo v prvních 11 měsících roku oproti srovnatelnému období roku 2014 vynaloženo navíc téměř o 9 % mzdových nákladů.

Také v roce 2016 bude nad rámec uvedených mzdových výdajů vyplacena odměna v rámci motivačního systému z vylepšeného hospodářského výsledku. V roce 2015 byl objem prostředků určených pro motivační systém stanoven na 40 mil. Kč. Meziročně se průměrná mzda v Krajské zdravotn zvýšila z 25 743 Kč na 29 083 Kč, u lékařů činí průměrná mzda za rok 2015 73 404 Kč.

„Sociální a mzdová politika v oblasti odměňování zaměstnanců je nedílnou prioritou při naší snaze o lepší Krajskou zdravotní. Vybavení špičkovými přístroji nebo opravy a rekonstrukce nemocnic by postrádaly smysl bez zaměstnanců, na kterých stojí zajištění zdravotní péče o obyvatele Ústeckého kraje,“ uvedl Jiří Novák, předseda představenstva Krajské zdravotní.

„Rozhodnutí představenstva o zvýšení mezd je dobrým předpokladem pro aktualizaci kolektivní smlouvy, a je tedy i předpokladem důstojného sociálního dialogu vedeného mezi zaměstnavatelem a odborovými organizacemi působícími v pěti nemocnicích největšího poskytovatele zdravotní péče v Ústeckém kraji,“ doplnil Jiří Novák.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru