Do Chomutova dorazil protidrogový vlak. Vezměte své děti na originální přednášku o drogách s 5D projekcí
V INTERIÉRU DĚTI PROCHÁZEJÍ 5D PROJEKCÍ. FOTO: REVOLUTION TRAIN
Chomutov

Chomutov/Klášterec nad Ohří – Do Chomutova dorazil populární protidrogový vlak Revolution train. Od úterý stojí na hlavním nádraží, navštívit ho můžete ještě dnes od 15.30 do 18.20 hodin. Vlak poté zamíří do Klášterce nad Ohří.

Protidrogový vlak je speciálně vybavená stříbrná vlaková souprava, v interiéru návštěvníci procházejí 5D projekcí, která ukazuje hrozby závislostí na drogách a vede k přemýšlení o hodnotě lidského zdraví. Kam až může vést drogová závislost, to prozradí promítaný film v interiéru vlaku. Příběh podle skutečné události je připomínán v jednotlivých vagónech reálným ztvárnění míst z filmu. Návštěvníci se dostanou k autohavárii, do výslechové místnosti, do vězeňské cely (na snímku dole) a poznají, jak vypadá drogové doupě.

Cílovou skupinou jsou děti a studenti ve věku od 10 do 17 let. Projekt je velmi pozitivně hodnocen, jedná se totiž o jedinečný zážitek a děti na rozdíl od někdy nudných přednášek ve škole uvnitř vlaku opravdu baví. Do protidrogového vlaku v úterý zamířili také pracovníci prevence chomutovské městské policie. Shodli se, že se jedná o neopakovatelný zážitek a rozhodně doporučují jeho návštěvu.

1605vlakcela

Pro veřejnost bude vlak přístupný od 15.30 do 18.20 hodin. Celý program trvá 90 minut včetně vyplňování anonymních dotazníků. Na program se chodí ve skupinkách po maximálně 15 osobách. Jednotlivé skupinky pak vchází do vlaku každých 20 minut v doprovodu lektora vlaku. Návštěva vlaku je zdarma.

 Ve čtvrtek bude vlak v Klášterci

Ve čtvrtek 17. května bude protidrogový vlak přistaven v železniční stanici Klášterec nad Ohří. Pro veřejnost začínají prohlídky od 15,30 a budou možné každých 20 minut. Celkem může navštívit vlak 135 osob. Poslední prohlídka se koná od 18,20 hodin. Pokud by měl někdo zájem o rezervaci prohlídky v určitý čas, je možné kontaktovat koordinátorku projektu: Marii Rajnochovou, email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru