Duben na silnicích Chomutovska: Jedna nehoda skončila tragicky, dvacet lidí se při bouračkách zranilo
Ilustrační foto. Zdroj: archiv Policie ČR
Chomutov

Chomutovsko – Během dubna vyšetřovali policisté na Chomutovsku celkem 108 nahlášených dopravních nehod. Dvacet lidí se při nich zranilo, jedna dopravní nehoda skončila bohužel smrtí motorkáře. Vyplývá to z policejních statistik.

Ve srovnání s dubnem loňského roku nehod letos ubylo. (loni v dubnu bylo 121 bouraček). Při letošních 108 nehodách se celkem zranilo 20 lidí, z toho 17 lehce a 3 těžce. V jednom případě bohužel kolize skončila tragicky. Při dopravní nehodě zahynul na začátku měsíce 37letý motorkář, který jel po silnici od Nové Vsi směrem obec Hora Sv. Šebestiána. V ostré pravotočivé zatáčce zřejmě nezvládl řízení a upadl na silnici a následně na krajnici narazil do sloupku svodidla. Při nárazu bohužel utrpěla zranění neslučitelná se životem.

Nejvíce nehod zavinil v dubnu jako tradičně každý měsíč špatný způsob jízdy – 61 kolizí, nedání přednosti v jízdě má na svědomí 15 nehod, následuje nepřiměřená rychlost – 9 nehod, technická závada na vozidle – 2 nehody a špatné předjíždění - 1 nehoda. Osmnáct kolizí zapříčinila zvěř a na dvou nehodách se podíleli chodci.

Celkové škody způsobené při nehodách se vyšplhaly na 5 241 500 korun. Alkohol byl zjištěn u 5 bourajících řidičů.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru