Na Doupově cvičí dělostřelci, dunění bylo slyšet desítky kilometrů daleko
Ilustrační foto: CC0
Chomutov

Ústecký a Karlovarský kraj – Až do pátého května pokračuje ve vojenském prostoru Hradiště v Doupovských horách na rozhraní Ústeckého a Karlovarského kraje cvičení Ground Fires 18. Vojáci jsou slyšet na desítky kilometrů daleko.

Detonace hlásili v neděli večer lidé z Mostu i okolí Loun. Čím blíže Doupovu, tím byly výraznější. Cvičení probíhá od 21. dubna do 5. května.

„Jeho cílem je poskytování palebné podpory prvky 131. dělostřeleckého oddílu a minometné baterie pro 4. brigádní úkolové uskupení,“ vysvětluje Ministerstvo obrany.

Na zvýšenou hlučnost právě 30. dubna upozornila například klášterecká radnice, která zveřejňuje pravidelně rozpis výcviku právě na Doupově.

Do výcviku se zapojuje na 450 vojáků se 140 kusy techniky.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru