VIDEO: Vlk v zooparku šíleně trpěl tři čtvrtě hodiny. Dostával šoky a ošetřovatelé nebyli k sehnání
Vlk trpěl dlouhé desítky minut, než mu pomohli návštěvníci. Foto: čtenář
Chomutov

Chomutov – Místo příjemného zážitku si spousta lidí odnesla z nedělní vycházky po chomutovském zooparku velmi smutnou vzpomínku. Museli sledovat utrpení místního vlka, který se zamotal do elektrického ohradníku.

Vlk v ohradě se v neděli odpoledne zamotal do drátů s elektřinou, které mu mají bránit v tom, aby se přiblížil k návštěvníkům. Může se to stát. Alarmující je ale, že dlouhé desítky minut se nedařilo najít nikoho, kdo by trpícímu zvířeti pomohl.

Vlk jen bezmocně ležel natažený mezi dráty a vždy, když jimi prošel elektrický impuls, žalostně zavyl a zaštěkal. Alespoň trochu se snažili zmírnit jeho bolesti návštěvníci. „Byl tam člověk s rodinou z Chomutova. Vzal dřevěné koště a ty dráty nadzvedl, aby vlkovi ulevil. Lidé hledali pomoc, ale ošetřovatel nikde nebyl,“ přibližuje událost návštěvnice z Litvínova, která byla celému incidentu přítomna. Nikdo, kdo by vypl ohradník, nebyl k dostižení ani po urgentním telefonátu.

https://www.youtube.com/watch?v=Dw__w0dIUbk

Po půl hodině se zvíře do drátů zamotalo ještě více. „Strašně kňučel, když dostával ty rány. Jiná návštěvnice došla do auta pro hrábě a s jejich pomocí se podařilo vlka z drátů vystrkat,“ popisuje Litvínovanka. Celkem prý trvalo tři čtvrtě hodiny, než přijela ošetřovatelka. Ta prý zkonstatovala, že si vlk odpočine a bude v pořádku. „Šla mu krev z tlamy, belhal se,“ sledovala jej raději dále návštěvnice z Litvínova, která vše musela pozorovat s malou vnučkou.

Navrhuje, aby zoopark přijal opatření, aby se nic podobného již nemohlo opakovat. „Stačilo by nějaké pletivo či plexisklo, aby lidé nemohli k vlkovi prostrčit ruku. Možná by stačilo dráty pevně napnout, aby se nemohl zamotat,“ myslí si.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru