Podtrženo, sečteno: Technické služby spotřebovaly přes zimu na údržbu komunikací 451 tun soli
Pracovníci technických služeb uklízí do skladů bedny s posypovým materiálem od schodišť.
Chomutov

Chomutov - Letošní zima byla z pohledu chomutovských technických služeb průměrná. Zajišťování sjízdnosti a schůdnosti komunikací se obešlo bez komplikací. Pracovníci technický služeb nyní spočítali, kolik posypového materiálu spotřebovali. Možná se to nezdá, ale i když zima byla mírná, jsou to stovky tun.

Poprvé v letošní zimní sezóně vyjížděly sypače do ulic začátkem prosince loňského roku, do konce března pak vyjely celkem třicetkrát. “Spotřebovali jsme 451 tun soli, 114 hektolitrů solanky, 123 tun drti a přes tři tuny ekogritu. Podobné množství posypových materiálů jsme spotřebovali i v předešlých sezónách,” uvedl vedoucí provozovny místních komunikací Vladimír Hurník.

Zásoby na každou sezónu činí zhruba tisíc tun soli, kterou technické služby pořizují v letních měsících. Ostatní posypové materiály dokupují v průběhu sezóny podle potřeby. O komunikace se přes zimu starají čtyři velké sypače, pět malotraktorů, tři velké traktory, pět multicar s radlicí a sypačem, šest vozidel pro ruční posyp, pět nákladních aut pro případný odvoz sněhu a tři nakladače.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru