Chomutov - Technické služby města Chomutova začnou opravovat komunikace teplou obalovanou směsí. Nyní jsou již vhodné klimatické podmínky k tomu, aby tímto postupem opravily výtluky po zimě. „Přes zimu se vytipovaná místa opravují studenou asfaltobetonovou směsí, té chladné počasí nevadí. Teplá směs přijde na řadu po polovině dubna," uvedl ředitel Technických služeb města Chomutova Zbyněk Koblížek.

technické 204

Nejprve technické služby opraví trasy trolejbusů a autobusů, páteřní komunikace, poté komunikace na sídlištích a ostatní. „V případě havárií a opodstatněných podnětů občanů, budou samozřejmě tyto opravy v harmonogramu upřednostněny," podotkl vedoucí provozovny místních komunikací Vladimír Hurník. Se stroji a pracovníky opravující komunikace se lidé nejprve setkají v Písečné ulici, následovat bude Zahradní, Kamenná, 17. listopadu, Březenecká, Cihlářská a Čelakovského.

Na místech, kde je přes den velmi hustý provoz, budou technické služby pracovat přes noc. „Jedná se především o frézování komunikací, protože tato technologie znamená větší omezení provozu vlivem nasazení těžké techniky. Noční frézování bude probíhat nepravidelně v průběhu měsíců dubna, května a června," doplnil vedoucí provozovny Vladimír Hurník.

Studenou asfaltobetonovou směsí opravovaly Technické služby výtluky od listopadu loňského roku. Celkem spotřebovaly 4,5 tuny této směsi. Již v únoru začali pracovníci opravovat dlážděné chodníky a schodiště.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru