Vybroušená, naolejovaná. Loni zrekonstruovaný Rytířský sál má teď i novou podlahu
Luboš Sládek z firmy Inkod při ručním broušení podlahy. Foto Josef Dušek
Chomutov

Jirkov - Po loňské rekonstrukci Rytířského sálu se návštěvníci Červeného Hrádku užasle rozhlíželi po stěnách, teď mohou upřít zraky i pod nohy. Pracovníci chomutovské firmy Inkod tu během tří únorových týdnů kompletně vybrousili, zatmelili a naolejovali podlahu.

Podlaha v průběhu let trpěla hlavně stěhováním nábytku. Sál totiž slouží jako reprezentativní místo při nejrůznějších událostech, od svateb přes firemní večírky až po slavnostní koncerty. A vždy je potřeba jiný nábytek. Jak k tomu podotkla Jitka Žemličková z odboru majetku města a útvaru investic, podlaha v Rytířském sále se dočkala velké opravy již před čtrnácti lety. Tehdy byly kompletně vyměněné dřevěné kazety.

Za opravu podlahy o výměře 200 metrů čtverečních včetně obvodových lišt zaplatilo město 170 tisíc korun. Zámek čeká podobná akce ještě příští rok, na kdy je plánovaná rekonstrukce podlahy v sousedním Zrcadlovém sále. Tam je podlaha ještě v horším stavu, takže oprava bude komplexnější a také nákladnější.

Město Jirkov investuje do oprav Červeného Hrádku pravidelně. Loni to byly velké restaurátorské práce ve zmíněném sále a také rekonstrukce podlah v arkádových chodbách v obou křídlech zámku.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru