Strážníci koupili speciální nářadí na otevírání bytů. Už díky němu zachránili seniora
Strážník jirkovské městské policie při otevírání dveří pomocí speciálního nářadí. Foto: Josef Dušek
Chomutov

Jirkov - Bezmocného muže uvězněného v bytě v Jezerské ulici zachránili strážníci v Jirkově. Dovnitř se dostali díky nově zakoupenému nářadí na otevírání bytů. Vážně nemocného seniora pak lékaři odvezli do nemocnice.

Městskou policii zavolal zeť sedmasedmdesátiletého muže, když se na svého tchána nemohl dobouchat. Jak hlídka na místě zjistila, dveře nešly odemknout, protože z vnitřní strany byl v zámku klíč. Strážníci už naštěstí měli po ruce speciální nářadí, pomocí nějž dveře otevřeli. Uvnitř bytu našli dezorientovaného seniora ve špatném zdravotním stavu, proto k němu přivolali záchrannou službu, která ho převezla do nemocnice.

1601naradi

Speciální nářadí na otevírání bytů pořídili strážníci loni v prosinci.       Foto: Josef Dušek

Nářadí na otevírání bytů koupili strážníci v prosinci. Ředitel jirkovské městské policie Martin Řehůřek tak chce dostát svým slovům při nástupu do funkce, že strážníci musí zvládat daleko více profesí, třeba i zámečníka. „Když jsem mluvil o tom, že umím otevřít zabouchnuté dveře, někteří zastupitelé se divili. Ale tenhle případ je důkaz toho, že s malou investicí a trochou šikovnosti dokáží strážníci zasáhnout rychle a zachránit třeba i život,“ dodává Řehůřek.

Speciální sada strážníky vyšla na tři tisíce korun a obsahuje několik klínových otvíráků, speciální špachtli nebo páčidlo na vylomení klasického zámku. Nářadí vozí ve výjezdovém vozidle, aby ho měli vždy po ruce.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru