Chomutov - Přestože vzniká mnoho ploch pro trávení volného času, život především na sídlištích zhoršuje příliv nepřizpůsobivých, které město nepozvalo, ale musí se s nimi vyrovnat a zabránit negativním vlivům, které do města přinesli.

Otevření sportoviště na ZŠ Písečná.

„Je nutné si reálně uvědomit, co město může a co ne. V maximální míře využívá zákazy pobytu pro notorické přestupce, Záchranný kruh kontroluje domy s převážně nepřizpůsobivými obyvateli. Funguje projekt Váš strážník. V ulicích chodí asistenti prevence. To jsou kroky, které se, i bez volebních slibů, dějí," říká primátor, který připomněl, že se chystá zvýšení počtu kamer o 44. „Nelze občanům slibovat to, co nemůže splnit ani Policie ČR. Tedy stát," dodal.

Zvyšování bezpečnosti je jedna cesta, druhou je výstavba hřišť, sportovišť a volnočasových areálů. Na každém sídlišti ve městě jsou hřiště, kam si děti mohou zdarma přijít zakopat s míčem, protáhnout se na prolézačkách nebo si jen tak posedět. Hřiště u škol jsou v odpoledních hodinách přístupná veřejnosti, mládež tam tedy může trávit čas po škole. Na Březenecké je takové hřiště u základní školy, stejně tak na Zahradní či na Písečné. Kamenná má navíc areál Eldorádo, který je rájem pro jezdce na skateboardu. V příštím roce se tam ale budou sjíždět i vyznavači adrenalinové jízdy na kole v dirt parku. Dráhy tam ale nebudou jen pro ty, co už něco umí. Naprostí nováčci v tomto sportu se budou moci učit na jednoduché trati. Ve stejném areálu bude i venkovní posilovna, takzvaný street workout. Velkou spoustu relaxace nabízí volnočasový areál Domovinka.

V deštivých dnech nebo v mrazech, které nás teď čekají, se málokomu chce vyrazit za sportem nebo zábavou ven. V takovém případě je čas navštívit nějakou akci nebo kroužek v Domečku či u skautů, kde si na své přijde opravdu každý. Děti ze sociálně slabých rodin se mohou scházet v Kamínku, kde je odpoledne o zábavu vždy postaráno. Pro menší děti a jejich rodiče bude brzy otevřeno rodinné centrum Rozmarýnek v centrálním parku, mnoho aktivit pro děti i rodiče nabízí mateřské centrum Kolibřík. Pravidelnou zábavu pak nabízí nespočet sportovních klubů či zájmových organizací, nemluvě o areálu Zadních Vinohrad, který si přímo klade za cíl bojovat s nudou.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru