Chomutov – Devět uplynulých měsíců (2014), sto čtyřicet sedm vyměněných dopravních značek. V průměru to vychází na šestnáct kousků za měsíc, což je z pohledu laika docela dost. „Důvodem bývá stáří dopravního značení, poškození od vandalů nebo poškození při dopravní nehodě," uvádí k zajímavému statistickému číslu náměstek Technických služeb Miroslav Šulta.

značky810

„Okamžitá reakce je nutnost"

Podnět k výměně či instalaci nového značení dává magistrát. „Pokud je nějaká značka poškozená nebo zcela chybí, Technické služby musí ihned zareagovat a vše dát do pořádku, aby byla zajištěna bezpečnost na silnicích. Dále se jedná o situace, když například dochází k zjednosměrnění ulice nebo jiným změnám v dopravě," vysvětluje náměstek primátora Martin Klouda.

101 proti 46

Kromě značek samotných se Technické služby starají i o sloupky dopravního značení. Také v tomto případě jsou výměny prováděny na popud magistrátu. „Sloupků jsme letos 101 zlikvidovali a 46 nově nainstalovali," doplňuje číslovku Klouda.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru