OBRAZEM: Začalo slevové šílenství. Obchody se snaží ohromit procenty
Povánoční výprodeje jsou tu. Foto: Olga Markuzziová
Chomutov

Most - Klidně osmdesátiprocentními slevami se začaly chlubit některé obchody po Vánocích. To je cena výrobku pětkrát nižší než před zlevněním. Při nakupování zboží ve slevě ale buďte raději opatrní.

Zkušenosti České obchodní inspekce nejsou se slevovými akcemi vždy dobré. Naposledy se zaměřili na výprodeje v rámci takzvaného Black Friday a je jisté, že se nyní zaměřuje i na povánoční výprodeje. Inspekce před Vánoci provedla 92 kontrol a porušení zákona zjistila ve 13 případech. Nejčastěji prodejci nedodrželi zákon o ochraně spotřebitele, kdy avizované ceny na Black Friday neodpovídaly cenám účtovaným.

Doporučení: Kontrolujte si pečlivě zveřejněnou cenu a tu účtovanou na pokladně. Podezřelá může být i uměle navýšená původní cena výrobku. Inspekce uvádí jeden typický příklad: Inspektory byl do kontrolního nákupu zakoupen výrobek deklarovaný jako TOP PRODUKT v rámci reklamní akce. Jednalo se o elektrickou žehličku Philips. Avizovaná cena byla prodávajícím stanovena ve výši 1 799 Kč. Skutečně účtovaná cena však byla 2 499 Kč. Tímto jednáním byl spotřebitel poškozen ve výši 700 Kč a s prodejcem bude zahájeno správní řízení.

Foto

Video

https://www.youtube.com/watch?v=-5TQAPDMc90

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru