Chomutované měli letos zřejmě hodně bohaté vánoce. Odpadu bylo více než loni
Celkem technické služby svezly 167 tun komunálního odpadu, dále 20 tun papíru a 7 tun plastů.
Chomutov

Chomutov - O letošních vánočních svátcích svezly chomutovské technické služby téměř dvě stě tun komunálního odpadu. Je to více než v loňském roce.

Mimořádné svozy se konaly 23., 25. a 26. prosince. “Před Štědrým dnem jsme kontejnery vyprázdnily, aby byly připravené na odpad z dárků. Po svátcích jsme pak všechny kontejnery znovu vyvezli. Sváželi jsme také velkoobjemový odpad, který lidé položili volně ke kontejnerům,” uvedl ředitel Technických služeb města Chomutova Zbyněk Koblížek.

Odpad z ulic sváželo šest popelářských vozů, dvě avie a dvě multikáry. Celkem bylo svezeno 167 tun komunálního odpadu, dále 20 tun papíru a 7 tun plastů. “Z tohoto množství bylo 13 tun velkoobjemového odpadu,” konkretizoval vedoucí provozovny odpadů Marek Pohl.

Svezeného odpadu při mimořádných svozech bylo více než v loňském roce. Tehdy technické služby svezly zhruba 130 tun odpadu. Odpadu o vánočních svátcích je každoročně zhruba o 15 procent více v porovnání s běžným svozovým dnem.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru