Vánoce ve věznici: Odsouzení napekli cukroví, dneska je čeká vepřový řízek
Vánoce ve Věznici Všehrdy. Foto: VS ČR
Chomutov

Všehrdy - Jako každý rok i ten letošní si odsouzení ve Věznici Všehrdy pod vedením vychovatelů připravují na vánoční svátky sladké dobroty, které si pečou ze surovin zakoupených ve vězeňské prodejně.

V letošním roce nezaháleli ani mladiství odsouzení, kteří si s paní vychovatelkou napekli vánoční cukroví. Na dny vánočních svátků mají mladiství odsouzení také připravený program v podobě turnaje ve stolním tenise a připravuje se také krátké vánoční zpívání. Dospělí odsouzení specializovaného oddělení trochu poupravili loňskou vánoční vesničku a také si připravili vánoční cukroví. Na Nový rok mají připravený turnaj v šipkách. Vítěz prý upeče bábovku.

Většina odsouzených v tento čas přehodnocuje svůj dosavadní život, který se ve věznici ani o vánočních a novoročních svátcích od toho každodenního během roku nijak zvlášť nemění a více si uvědomují, jak jim vlastně jejich blízcí schází. A tak si pro ně vyrábějí vánoční přání či drobné dárky, které jim mohou poslat nebo předat při plánované vánoční návštěvě, na základě povolení vedoucího oddělení výkonu trestu.

Na Štědrý den budou mít odsouzení k večeři vepřový řízek a bramborový salát, čajové pečivo a ovoce. Dne 25. prosince bude k obědu pečené kuře s bramborovou kaší a okurkou, na 2. svátek vánoční hovězí svíčková a houskový knedlík. Poslední den v roce si opět pochutnají na bramborovém salátu a řízku. Na Nový rok bude k obědu čočka s uzeným masem.

Během celého roku docházejí do věznice duchovní různých církví a nejinak tomu bývá i v době vánoční. Odsouzení tak mohou zpytovat svědomí i v tento čas a nebo si mohou s duchovními jen tak popovídat. Do věznice mohou vstupovat duchovní Vězeňské duchovenské a pastorační péče, Římskokatolické církve, Pravoslavné církve a Náboženské společnosti Svědkové Jehovovi.

(brv)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru