Policie v kraji kontrolovala účastníky honů. Všechny zkoušky na přítomnost alkoholu dopadly negativně
Foto: Policie ČR
Chomutov

Ústecký kraj - Každoročně kontrolují policisté z odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál účastníky honů. Policisté se zaměřují na kontrolu dokladů nutných k držení a nošení zbraně (zbrojní průkaz, zbrojní průvodní list, průkaz zbraně, lovecký lístek a doklad o pojištění pro případ odpovědnosti za škodu způsobenou při výkonu práva myslivosti).

Zaměřují se také na zabezpečení zbraní při přepravě i provádění lovu zvěře zbraněmi, které jsou zakázány. Myslivci se také před honem nebo v průběhu honu podrobují orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu v dechu.

1912hon2

V letošním roce proběhlo v Ústeckém kraji od 1. října do poloviny prosince celkem 42 kontrol na mysliveckých honech. Policisté zkontrolovali celkem 472 účastníků honu (držitelů zbrojních průkazů) a 472 dlouhých loveckých zbraní.

1912hon3

Policisté v souvislosti s dodržování zákona č. 119/2002 Sb., o zbraních, nezjistili žádný přestupek. Také orientační dechové zkoušky na přítomnost alkoholu v dechu byly ve všech případech negativní.

1912hon4

4x foto: Policie ČR

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru