Vysoká Pec – Zatím poslední měření kvality vody na koupališti ve Vysoké Peci prováděla Krajská hygienická stanice v pondělí 28. července. Kontrolní odběry nedopadly valně, hygienici označili vodu za nevhodnou ke koupání. Důvod? Překročení mikrobiologických limitů.

vysokapec38

„Špatný stav se ihned řešil"

Na konci týdne (tedy dnes) by už ale měl být stav v pořádku. Varování odborníků vzali ve Vysoké Peci vážně a okamžitě se pustili do nápravy. „Provozovatel přírodní nádrž vypustil, vyčistil a následně sem byla z horského potoka přivedena nová čistá voda," vysvětlí místostarosta Vysoké Pece Pavel Sláma. „Dá se říci, že nyní je u nás vše, jak má být, oficiální potvrzení ale dostaneme až při další kontrole. A to bude tak týden trvat," počítá ještě zástupce obce.

Prunéřov je v pořádku, Nechranice zčásti

Další měření v tomto týdnu prováděli krajští specialisté na koupališti v Prunéřově, tady je voda bez závad a ke koupání vhodná.

Před čtrnácti dny byla kontrolována také Nechranická přehrada – Kemp U Hráze a verdikt zněl: „Voda vhodná ke koupání se zhoršenými smyslově postižitelnými vlastnostmi" (psali jsme zde).

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru