Most- Hned dva malé jedovaté pavoučky objevila ve své posteli Mostečanka v jednom z domů pod hřbitovem. Ženu probudilo nepříjemné šimrání na zádech. Poté, co se snažila potlačit nepříjemný zdroj, ucítila bolestivé štípnutí a vzápětí jí lokálně ochrnula část zad. Tento jev přetrval až do odpoledních hodin. Informuje o tom mostecká radnice na svých internetových stránkách.

mostpavouk28

„Není smrtelně jedovatý"

Při pohledání ložního prádla nalezla žena na prostěradle dva mrtvé exempláře malých, nenápadných pavoučků. Jelikož se v médiích v nedávné době objevila informace o výskytu zápřednice jedovaté, vyhledal majitel domu informace o tomto bezobratlém živočichovi a popis nálezu se nápadně shodoval s již zmíněným druhem pavouka. Proto neváhal a poskytl nejen informaci, ale i oba mrtvé exempláře zdejšímu odboru. „Upozorňujeme, že se nejedná o smrtelně jedovatého pavouka, nicméně je zapotřebí vyvarovat se manipulace s tímto druhem," píše se na webu mosteckého Magistrátu.

POZOR: Mohlo by jít o zápřednici jedovatou. Malý pavouček s červenou hlavičkou a černými kusadly, jehož kousnutí bývá velmi bolestivé a může způsobit dočasné lokální znecitlivění těla v místě kousnutí.

Z wikipedie

Zápřednice jedovatá (Cheiracanthium punctorium) je druh pavouka, který se vlivem globálního oteplování vyskytuje také na některých místech České republiky, například na Litoměřicku.

Tento nápadný druh s délkou těla až 1,5 cm si během léta dělá zámotky na vrcholcích rostlin a je zajímavý tím, že se jedná o jednoho z nejjedovatějších pavouků v Česku. Jeho kousnutí působí velkou bolest, někdy může být spojené s horečkou, pocity úzkosti a chvilkovým ochrnutím okolo místa pokousání. Následky kousnutí však většinou do 24 hodin samy odezní. Reakce organismu bývají individuální, není však třeba se tohoto druhu nějak zvlášť obávat. (zdroj: cs.wikipedie.org)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru